top of page
ABOUT ONE LINE DRAWS...

Foto

 Stuur een dierbare foto óf maak een selfie met je telefoon. Ik stuur je  instructies voor een goed bruikbare foto. Easy!

Met de hand

Ik deconstrueer de foto en ga op zoek naar de essentiele lijnen. Op de tekentafel maak ik een eerste ontwerp met de hand.  

Finishing touch

Het ontwerp wordt gedigitaliseerd en wordt bewerkt voor de finishing touch. Tijdloos, want je ontvangt het ontwerp digitaal.

Het proces begint met een foto of gewoon een simpele selfie. Ik onderzoek de elementen die essentieel zijn voor de identiteit van het onderwerp.

Vervolgens verwijder ik met behulp van één enkele lijn wat niet essentieel is. Dat kan een pijnlijk proces zijn. Het bestaat uit loslaten en opgeven. Ook focus ik op subtiele details, omdat het minimalisme om een ​​bepaald niveau van perfectie vraagt. Elk element moet zijn betekenis hebben, zijn nut, zijn intrinsieke schoonheid.
Vervolgens maak ik een ontwerp met de hand, waarbij ik alle essentiële elementen grijp met een vloeiende beweging, één lijn. Voor de finishing touch bewerk ik het ontwerp digitaal voor een tijdloze look en een tijdloos product.

 

Identiteit

Ik ben gefascineerd door mensen en hoe onze identiteit is opgebouwd in de moderne samenleving. Nadat ik het gevoel had mijn eigen identiteit verloren te hebben, begon ik met een tekening in één lijn van mij en mijn broers. Hier vond ik een stukje van mijn roots en identiteit terug. Het creatieve proces hielp me weer op de been, sindsdien ben ik niet meer gestopt met tekenen. Het creëren van een one line draw spoort me aan om te blijven zoeken naar wat wél en wat niet essentieel is voor identiteit. 

Familie

Het liefst maak ik een ontwerp van familie (zoals broers en zussen), omdat ik het fascinerend vind om tijdens het ontwerpen op zoek te gaan naar de overeenkomsten en vormverschillen (fysieke identiteit).
Voor mij is mijn ontwerp perfect wanneer ik een balans bereik tussen vrij geïnterpreteerde lijnen en een greep op de realiteit.

 

Interesse?

floor shirt.PNG
Logo Floor_transparant.png
bottom of page